Jesteś tutaj: Start / Aktualności

Autor: Administrator

Artykuły

Bal Charytatywny

Dnia 22 lutego 2020r. w Centrum Edukacji Przyrodniczej w Marculach, odbył się Bal Charytatywny na rzecz osób niepełnosprawnych, czyli uczestników Warsztatów Terapii Zajęciowej w Jedlance Starej.
Bal, został zorganizowany z inicjatywy pracowników i rodziców Warsztatów, którego głównym celem było zebranie środków finansowych z przeznaczeniem na wyjazd rehabilitacyjny dla uczestników.
W trakcie Balu uczestnicy zaprezentowali inscenizację teatralną dotyczącą naszych Warsztatów. W imieniu uczestników, pracowników i rodziców, składamy gorące podziękowania wszystkim gościom, którzy zaszczycili nas swoją obecnością.

27 lutego 2020
Czytaj więcej o: Bal Charytatywny

Środa Popielcowa

W Środę Popielcową tradycyjnie rozpoczęliśmy okres Wielkiego Postu, uczestnicząc we mszy świętej z posypaniem głów popiołem. Umocnieni w wierze będziemy starali się przestrzegać tradycji Wielkopostnych oraz wytrzymać w swoich postanowieniach.

27 lutego 2020

Tłusty Czwartek

W ramach wykładu w środę poznaliśmy tradycje związane z Tłustym Czwartkiem jak również poznaliśmy  przepis na krążki/oponki, które razem zaplanowaliśmy zrobić. Wspólnie zagnietliśmy ciasto dodając odpowiednie składniki  w odpowiedniej ilości. Każdy pomagał w wyrobieniu ciasta drożdżowego, gdyż jest to ciężka i długa praca. Gdy ciasto pięknie wyrosło każdy mógł wykroić krążka a potem go usmażyć.  To był wspaniały dzień i super zabawa. Każdy się zaangażował
w robieniu pysznych krążków.

W Tłusty Czwartek  każdy pomagał w oprószaniu oponek cukrem pudrem, a potem wszyscy je skonsumowaliśmy- były tak pyszne że szybko znikły J

20 lutego 2020