Jesteś tutaj: Start / Aktualności

Autor: Administrator

Artykuły

Wakacje

Dnia 11.07 i 12.07 2019r. czyli w przedostatni i ostatni dzień przed przerwą wakacyjną w naszej placówce wiele się działo. Każdy uczestnik wziął udział w teleturnieju „Mam Talent” , pokazując nam przeróżne talenty: taniec, śpiew, układanie puzzli, robienie na szydełku, malowanie oraz opowiadanie kawałów. W rolę jury wcielili się terapeuci wylosowani przez Panią Kierownik i tak w rolę Małgorzaty Foremniak wcieliła się pani Beata, w rolę  Agnieszki Chylińskiej pani Ula natomiast w rolę Agustina Egorroli pan Karol. Pokazane talenty były oceniane punktowo i tu zaskoczenie, gdyż wszyscy uczestnicy dostali najwyższą notę czyli po 30 punktów, a to znaczy że każdy był zwycięzcą . Występy były na bardzo wysokim poziomie. Następnie po takiej zabawie przyszedł czas na ognisko i wizytę policjanta, który przypomniał nam zasady bezpiecznego poruszania się po ulicy, zachowania się w lesie, nad jeziorem, podczas jazdy na rowerze, co mamy zrobić  i jak się zachować w różnych niebezpiecznych  sytuacjach. Kolejny dzień zaczął się zawodami. Rywalizacja była zacięta i wyrównana. Konkurencje, w których podopieczni brali udział to : bieg slalomem na czas, skoki w worku, niesienie piłeczki pingpongowej  na łyżce oraz przeciąganie liny.  A na zakończenie każdego dnia były lody  i coś na słodko. Przez te dwa dni emocje oraz dobra zabawa towarzyszyły nam cały czas . WAKACJE CZAS ZACZĄĆ. Do zobaczenia po urlopie.

12 lipca 2019

Zawody Bocci

W dniu 9 lipca tuż przed samymi wakacjami, czując zbliżające się lato i czas wolny od zajęć, w naszej placówce rozegraliśmy zawody Boccia. Po całym roku ciężkiej pracy i nauki trochę ruchu i sportu bardzo dobrze na nas wpłynęło.

10 lipca 2019
Czytaj więcej o: Zawody Bocci
Przejdź do - Spotkanie edukacyjno-integracyjne z CNiZ "Bajka"

Spotkanie edukacyjno-integracyjne z CNiZ "Bajka"

Dnia  8 lipca 2019r. odbyło się spotkanie edukacyjno – integracyjne placówek Caritas Diecezji Radomskiej  -  Warsztatów Terapii Zajęciowej w Jedlance Starej oraz  Centrum Nauki i Zabawy „ Bajka” z Radomia w Centrum Edukacji Przyrodniczej w Marculach.  Podczas spotkania mogliśmy dowiedzieć się wielu ciekawostek na temat roślinności i zwierząt żyjących w lasach. W rozmowie z  Panem Radosławem Koniarzem dowiedzieliśmy się jak bezpiecznie spędzać czas w lesie, czego nie wolno robić i jak zachować się w określonych sytuacjach.

9 lipca 2019
Czytaj więcej o: Spotkanie edukacyjno-integracyjne z CNiZ "Bajka"