Wigilia w Naszej Placówce

18 grudnia 2019

Wigilia Bożego Narodzenia to najbardziej wzruszający i rodzinny czas, ten czas zmienia na lepsze nasz stosunek do życia, powoduje, że dostrzegamy dobro w innych ludziach i otwiera nasze serca na drugiego człowieka.
W dniu 17 grudnia br. odbyło się w Warsztatach Terapii Zajęciowej spotkanie opłatkowe, w którym uczestniczyli wszyscy podopieczni, pracownicy, oraz przybyli goście wśród których był: - ks. Dyrektor Caritas Diecezji Radomskiej – Robert Kowalski, ks. Proboszcz parafii Św. Józefa Oblubieńca NMP                  w Krzyżanowicach- Paweł Bukała, Główna Księgowa Katarzyna Myszka oraz rodzice Naszych uczestników.
Spotkanie rozpoczęła Pani Kierownik, która bardzo serdecznie powitała przybyłych gości. Następnie wysłuchaliśmy również krótkiego przemówienia i życzeń ks. Roberta oraz tradycyjnie wzięliśmy do ręki opłatek i wspólnie podzieliśmy się nim składając sobie najlepsze życzenia. Siedząc przy naszym wigilijnym stole gdzie nie mogło zabraknąć dwunastu potraw wspólnie śpiewaliśmy kolędy. Pani Kierownik zaprosiła do obejrzenia przedstawienia w wykonaniu naszych uczestników. Wszyscy zgromadzeni byli pod wielkim wrażeniem.
Spędziliśmy ten czas bardzo przyjemnie, cieszymy się, że mogliśmy spotkać się wspólnie.

• Powiększ zdjęcie