Ogłoszenie wyników X Festiwalu Piosenki Turystycznej Dla Osób Niepełnosprawnych pn.: "Przeżyjmy to jeszcze raz".

9 września 2020

Pomimo trwającej pandemii COVID-19 wspólnymi siłami zorganizowaliśmy jubileuszowy X Festiwal Piosenki Turystycznej dla Osób Niepełnosprawnych pod nazwą „Przeżyjmy to jeszcze raz”. Festiwal został przeprowadzony w formie on-line. Zgodnie z regulaminem wszyscy biorący udział w Festiwalu nadsyłali zgodnie z podanymi terminami swoje nagrania, które zostały umieszczone na Facebooku Warsztatów Terapii Zajęciowej w Jedlance Starej, a następnie na kartach do głosowania oddawali swoje głosy na występy, które im się najbardziej podobały. Każdy, kto śledzi naszą stronę na mógł obejrzeć nadesłane nagrania.

A udział w Festiwalu wzięli: DPS Krzyżanowice, ŚDS Jedlanka, WTZ Młodocin Większy, DPS Wierzbica, WTZ Pionki oraz WTZ Jedlanka Stara. Poza głosowaniem przez wymienione Placówki swoje głosy oddali: Pan Waldemar Trelka – Starosta Radomski, Pani Halina Janiszek-Stajniak – Dyrektor PCPR Radom, Pan Tadeusz Misiak – Nadleśniczy Nadleśnictwa Marcule i Pan Radosław Koniarz - Nadleśnictwo Marcule, Pan Przemysław Burek – Burmistrz Miasta Iłża, , Pani Irena Michałek- Dyrektor MGOPS w Iłży. Po otrzymaniu wszystkich zwrotnych, wypełnionych kart do głosowania Komisja, powołana przez Dyrektora Caritas Diecezji Radomskiej ks. Roberta Kowalskiego, podliczyła oddane głosy i na ich podstawie przyznała następujące miejsca i wyróżnienia:

Kategoria Solo:

I miejsce – Jolanta Szałkiewicz – DPS Krzyżanowice,

II miejsce – Mariusz Kurek – WTZ Pionki,

III miejsce – Barbara Becher – WTZ Jedlanka Stara,

Wyróżnienia – Przemysław Wachowicz – DPS Wierzbica, Wojciech Ciecieląg – ŚDS Jedlanka, Hubert Krawczyk – WTZ Jedlanka Stara, Janusz Chuchała – WTZ Jedlanka Stara.

Kategoria Duet:

I miejsce – Mariusz Żuromski i Krzysztof Leszczyński – DPS Wierzbica,

II miejsce – Małgorzata Kwiecień i Marek Kaczmarski – WTZ Jedlanka Stara,

III miejsce – Elżbieta Lubecka i Artur Ozimek – ŚDS Jedlanka.

Kategoria Zespół:

I miejsce – „Pozytywni” – WTZ Młodocin Większy,

II miejsce – „Kapela z Leśnej” – WTZ Pionki,

III miejsce – „Feniks” – WTZ Jedlanka Stara,

Wyróżnienia – DPS Krzyżanowice, „Domino” – DPS Wierzbica, „Przyjaciele” – ŚDS Jedlanka.

Dziękujemy serdecznie za poświęcony czas i za udział w przeprowadzonym Festiwalu.

• Powiększ zdjęcie