Kluski, kluseczki, kopytka...

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
14 kwietnia 2021

Witajcie Kochani !

Co przygotowujecie dzisiaj na obiad? U Nas dzisiaj tematem przewodnim są kluski pod różną postacią. Są to m.in. kopytka, kluski śląskie, pyzy czy domowy makaron.  Każda z tych propozycji jest świetnym pomysłem zarówno jako dodatek do zup jak i bazą drugiego dania. Czy pamiętacie z zajęć stacjonarnych, jak uczyliśmy się przygotowywać kopytka?

 Jeśli zostały Wam ziemniaki z obiadu z powodzeniem możecie je wykorzystać do przyrządzenia kopytek czy klusek śląskich. Uczestnicy z pracowni gospodarczo – kulinarnej podczas zajęć teoretycznych w placówce zapoznali się z przepisami na różne rodzaje klusek. W ramach zajęć zdalnych i warunkach domowych doskonalą swoje umiejętności i zdobytą wiedzę  w praktyce. Załączamy zdjęcia ilustrujące postępy Naszych podopiecznych i zachęcamy do samodzielnego gotowania.

Z pozdrowieniami

Instruktor terapii zajęciowej z pracowni gospodarczo – kulinarnej Stelmach Edyta.

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie